tiistai 20. elokuuta 2013

Eroahdistusta

Parisen viikkoa sitten saimme oven taakse odottamattomia vieraita meidän ollessa Larin kanssa töissä, nimittäin poliisit... Illasta kuulin lenkille lähtiessäni asiasta naapureiltani, jotka sanoivat poliisien käyneen Keron ulvonnan takia. Säikähdin ensin asiasta sillä en ollut aikaisemmin edes tiennyt että meidän koira ulvoo yksin ollessaan, sitten puski päälle viha. Kuka ihminen soittaa eka poliisit paikan päälle sen sijaan että ystävällisesti tiputtaisi postiluukusta kirjeen? Sitten iski uteliaisuus ja kyselin naapureilta miten pitkään Kero on ulvonut ja miksei minulle ole ilmoitettu. He kertoivat ulvonnan alkaneen vasta edellisenä päivänä (oli pari tuntia yksin), eikä se ole heitä haitannut ollenkaan. Poliisit olivat kuulemma vain ehdotaneet hoitajan palkkaamista aina yksin olon ajaksi, tai jos joku sitä aina kävisi katsomassa.
Seuraavana päivänä pyysimme Larin veljeä ottamaan Keron hänen luo hoitoon siksi aikaa kun olisimme töissä ja näin myös kävi. Aamusta kumminkin soitin isännöitsijälle ja hänkään ei ollut saanut minkäänlaista ilmoitusta asiasta. Sanoi myös itsekin että tapauksessa on toimintajärjestys ollut aivan väärä ja ettei meidän tarvitsisi huolehtia asiasta kun kerta muutostoimet olimme jo aloittaneet.

Kerolle hommattiin alkuun Kongi, radio laitettiin päälle, lisättiin yleistä huomioimattomuutta ja yksinolo- koulutus alkoi kokonaan alusta. Alkuun saimme olla vain 2 minuuttia poissa ja video näytti että silloin ulvonta alkaa. Parin seuraavan päivän ajan meillä meni onneksi aikataulut ristiin, eli aina oli jompikumpi kotona tekemässä koulutusta. Keron ulvonta osaa olla erittäin pahan kuuloista ja en itsekkään sitä kestäisi, etenkään kun se tapahtuu taukoamatta koko yksinolon ajan.
Lopulta kävin Mustista ja Mirristä ostamassa DAP- haihduttimen ja kokeilu mielessä hommasin myös Thundershirt- paidan, jonka pitäisi auttaa koiraa ahdistavissa ja stressaavissa tilanteissa. Kävi ilmi, vastoin kaikkia odotuksia, että tämä TS onkin oikea pelastaja. Poju rauhoittui parin minuutin kuluttua paidan päälle laiton jälkeen. Paidan oston jälkeen ei meillä ollut minkäänlaista ongelmaa yksin olon kanssa ja videoiden mukaan Kero nukkuu ja leikkii kongin kanssa sen aikaa mitä on yksin.


Eipä ole tarvinnut miettiä paidan palauttamista liikkeeseen (sillä on 40 päivän tyytyväisyystakuu). Täytyy vain muistaa, ettei paitaa kannata käyttää vain kun poju on jäämässä yksin vaan se voi muutenkin olla päällä, kuten tässä ylläolevassa kuvassa. 

Olemme myös saaneet tietoon kuka tämä ilmoittaja mahdollisesti oli ja mikä hänen syynsä oli meidän koirasta valittaa poliisille. Häntä yksinkertaisesti suututti kun hänen musiikin kuuntelusta valitettiin niin hän päätti valittaa meidän koiran ulvonnasta. Olen kuullut muutamalta naapurilta saman syyn joten olen asiasta melko varma, mutta mitäpä siitä enään välittämään kun ongelma on hoidettu ja Kero on ilmeisesti voittanut valtaosan naapureiden sydämmistä puolelleen. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti